v
30/09/2022 22:10:30
Cabecera Sabadell
:: Inici
Usuari an˛nim
Connectar

Ajuntament de SabadellPÓgina informaciˇ Sobre la seu electr˛nica
Botˇ amagar contingut QuÚ Ús la Seu Electr˛nica?

La seu electr˛nica de l'Ajuntament de Sabadell Ús l'adreša electr˛nica disponible per als ciutadans i ciutadanes a travÚs de xarxes de telecomunicacions, la titularitat, gestiˇ i administraciˇ de la qual correspon a l'Ajuntament de Sabadell en l'exercici de les seves competŔncies.

La seu electr˛nica integra els serveis electr˛nics als quŔ es pot accedir, sense limitaciˇ horÓria i amb total seguretat. La seu electr˛nica estÓ subjecte als principis de publicitat oficial, responsabilitat, qualitat, seguretat, disponibilitat, accessibilitat, neutralitat i interoperabilitat. La gestiˇ i administraciˇ de la seu electr˛nica correspon a la unitat de Transformaciˇ Organitzativa.

Els ˛rgans de l'Ajuntament i els organismes p˙blics que en depenen sˇn responsables, en l'Ómbit de les seves competŔncies, de la integritat, veracitat i actualitzaciˇ de la informaciˇ, dels trÓmits i dels serveis que es troben a la seu electr˛nica.

Botˇ amagar contingut Verificaciˇ de la seguretat de la Seu electr˛nica

El certificat de seu electr˛nica de l'Ajuntament de Sabadell ha estat emŔs pel Consorci d'Administraciˇ Oberta de Catalunya i serveix per:

  • Identificar el lloc web i la seva vinculaciˇ amb l'Ajuntament de Sabadell.
  • Garantir la privacitat de les comunicacions.

Es tracta d'un certificat de seu electr˛nica, de classe 1, nivell mig, que es pot validar mitjanšant la plataforma XARXA SARA, a travÚs de la qual es pot verificar la validesa del certificat de forma directa i gratuita.
https://valide.redsara.es/valide/validarSede/ejecutar.html

Botˇ amagar contingut Identitats, certificats, i sistemes de signatura electr˛nica
Quins certificats i sistemes d'identificaciˇ accepta l'Ajuntament?

D'acord amb all˛ que estableix l'article 24 de la llei 15/2014 de 12 de setembre, de racionalitzaciˇ del sector p˙blic i altres mesures de reforma administrativa: les Administracions P˙bliques hauran d'admetre tots els certificats reconeguts inclosos a la Llista de confianša de prestadors de serveis de certificaciˇ (TSL) establerts a Espanya, publicada a la seu electr˛nica del Ministerio de Industria, EnergÝa y Turismo.╗, l'Ajuntament de Sabadell admet tots aquests certificats, els quals sˇn validats a travÚs de la Plataforma de Validaciˇ (PSIS) del Consorci d'Administraciˇ Oberta de Catalunya (AOC).

AixÝ mateix, la seu electr˛nica de l'Ajuntament de Sabadell permet l'˙s dels sistemes d'identificaciˇ i signatura integrats en el sistema VALid en l'Ómbit de l'administraciˇ local, tots aquells ciutadans que disposin de sistemes d'identificaciˇ admesos per VALid, podran utilitzar-los per a la relaciˇ amb l'Ajuntament, tant com a sistema d'identificaciˇ, com de signatura electr˛nica, d'acord amb all˛ que estableix l'article 10.3 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre de Procediment Administratiu Com˙.

VALid ofereix accÚs a diferents mecanismes d'identificaciˇ, que sˇn actualment:

  • idCAT M˛bil: mecanisme ofert pel Consorci AOC basat en l'enviament de contrasenyes d'un sol ˙s al telŔfon m˛bil de l'usuari. Permet donar-se d'alta en lÝnia amb o sense certificat electr˛nic.
  • Certificats qualificats o reconeguts: permeten identificar als usuaris que disposin de certificat qualificat o reconegut, en programari o en targeta.
Com obtenir un certificat o un sistema d'identificaciˇ digital?

Les gestions per a l'obtenciˇ d'un certificat digital s'han de realitzar davant d'una autoritat de certificaciˇ.

A l'Ajuntament es poden obtenir certificats per a persones fÝsiques:

A altres organismes:

Botˇ amagar contingut Protecciˇ de dades

Pots consultar la polÝtica de privacitat i la informaciˇ relacionada amb la protecciˇ de dades aquÝ.

Botˇ amagar contingut Calendari i hores oficials

Els serveis de la Seu Electr˛nica de l'Ajuntament de Sabadell sˇn operatius les 24 hores del dia, tots els dies de l'any.

Quan per raons tŔcniques es prevegi que la seu electr˛nica o alguns dels seus serveis puguin no ser operatius, n'informarÓ a la ciutadania amb la mÓxima antelaciˇ possible en l'apartat "Talls de servei i incidŔncies tŔcniques" indicant quins sˇn els mitjans alternatius de consulta disponibles. En aquests sup˛sits, la informaciˇ es publicarÓ a travÚs de la seu electr˛nica o altres mitjans que permetin la difusiˇ d'aquesta circumstÓncia.

Pel que fa al c˛mput de terminis, es consideren dies inhÓbils els segŘents:

  • Els que s'estableixen al Calendari de festes laborals per a 2022.
  • Les festes locals segŘents: 9 de maig i 5 de setembre (2022).
  • Dissabtes i diumenges les 24 hores.
Botˇ amagar contingut Talls de servei i incidŔncies tŔcniques

Aquestes interrupcions sˇn degudes a tasques de manteniment tŔcnic que podran afectar un o tots els serveis inclosos a la Seu electr˛nica de l'Ajuntament de Sabadell.

Els serveis afectats podran estar o no operatius mentre durin les tasques de manteniment, podent veure's afectat de manera total o intermitent al llarg dels perÝodes indicats.

Per a qualsevol consulta o peticiˇ cal adrešar-se a la b˙stia de suport de la seu electr˛nica.

Botˇ amagar contingut Requisits tŔcnics
Certificat digital

Qualsevol certificat vÓlid i acceptat pel servei V└Lid. Podeu validar el vostre certificat a l'adreša http://validador.catcert.cat/psiswebclient/verify/certificate/verifycertreq.jsp

Navegadors

Qualsevol navegador instalĚlat al nostre ordinador o dispositiu m˛bil. Preferiblement actualitzat a la darrera versiˇ.

Javascript

╔s necessari l'˙s de javascript per permetre algunes funcionalitats avanšades del formulari.

Visualitzaciˇ de documents PDF

Per a la visualitzaciˇ de documents en format PDF, cal tenir instalĚlada la corresponent aplicaciˇ de visualitzaciˇ. Es pot descarregar de manera gratuita a: http://get.adobe.com/es/reader

Botˇ amagar contingut Preguntes freqŘents
╔s segura la utilitzaciˇ de la seu electr˛nica de l'Ajuntament de Sabadell

La Seu electr˛nica de l'Ajuntament de Sabadell utilitza un protocol segur de comunicacions (https) que us garanteix unes comunicacions segures a la xarxa.

Per a la signatura dels documents que genera, s'utilitza un certificat digital de nivell mitjÓ emŔs pel Consorci d'Administraciˇ Oberta de Catalunya que Ús l'entitat de certificaciˇ catalana.

En aquesta Seu se solĚlicitaran nomÚs les dades personals estrictament imprescindibles per a la gestiˇ dels trÓmits i el seu tractament estÓ subjecte a la normativa vigent en matŔria de protecciˇ de dades personals.

Com puc iniciar un trÓmit?

Accedint al catÓleg de trÓmits des de la pestanya TrÓmits del men˙ lateral esquerra.

Un cop allÓ, localitzeu el trÓmit que voleu fer i seguiu les instruccions d'˙s.

QuŔ haig de fer per accedir a les meves notificacions electr˛niques?

En cas que hagueu informat d'una adreša de correu electr˛nic en la vostra solĚlicitud, rebreu un correu electr˛nic amb un enllaš per accedir a la vostra notificaciˇ.

TambÚ podeu accedir a la notificaciˇ en l'apartat La meva carpeta i l'apartat de les notificacions electr˛niques.

S'han de signar electr˛nicament tots els documents?

No, nomÚs s'han de signar els requerits pel procediment administratiu.

QuŔ fer si es tanca el navegador durant el procÚs de tramitaciˇ?

Si durant el procÚs de tramitaciˇ es tanca el navegador s'haurÓ de repetir la tramitaciˇ des del comenšament a no ser que ja s'hagi rebut resposta d'haver-se completat.

Si no teniu la seguretat d'haver-se completat la tramitaciˇ, podeu accedir a La Meva Carpeta on podreu veure els trÓmits que heu completat amb Ŕxit.

QuŔ Ús idCat M˛bil?

╔s un sistema d'identificaciˇ basat en l'˙s de contrasenyes d'un sol ˙s que s'envien per SMS al telŔfon m˛bil. No calen certificats i el sistema no tÚ data de caducitat. A mÚs, l'alta al servei no tÚ cap cost i la pot demanar per internet qualsevol persona que tingui mÚs de 16 anys.

Quina diferŔncia hi ha entre idCat i idCat M˛bil?

L'idCAT Ús un certificat que s'instalĚla al vostre navegador tot garantint la vostra identitat a Internet i us permet accedir als diferents trÓmits i gestions que ofereixen moltes administracions. L'idCAT proporciona una signatura electr˛nica avanšada.

L'idCAT M˛bil es un mecanisme d'identificaciˇ i signatura electr˛nica en quŔ s'envia una contrasenya d'un sol ˙s al m˛bil. Es pot utilitzar per a identificar-se en la majoria de trÓmits amb les administracions catalanes i des de qualsevol dispositiu (no cal instalĚlar res).

© Ajuntament de Sabadell | NIF: P-0818600-I | Condicions d'˙s | AvÝs legal | PolÝtica de privacitat