PLÀNOL DE SABADELL ADRECES I TELÈFONS D'INTERÈS FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIONS DE TRÀNSIT
Twitter Facebook Telegram Instagram Flickr Youtube
v
28/03/2024 22:15:08
Cabecera Sabadell
Inici |  Informació de Procediment
Usuari anònim
Connectar

Ajuntament de Sabadell



Ajuts a la rehabilitació de comunitats



Nivell de Modernització 1. Informació

Nivell de Modernització 1. Informació

Informació
Objecte Són subvencions destinades a rehabilitar els elements comuns dels edificis de tipologia residencial, amb la finalitat de fomentar la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat, la conservació, i la millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat. Els ajuts de la Generalitat de Catalunya estan subjectes a les convocatòries anuals d'ajuts de l'Agència de l'Habitatge de la Generalitat de Catalunya (AHC).

Documentació necessària Segons convocatòria 2020:
  • Certificat de l'acta de reunió de la junta de propietaris.

  • Annex amb la relació de les persones propietàries i/o llogateres.

  • Certificat de l'acord de les persones propietàries úniques.

  • Annex al Certificat de l'acord de la reunió de les persones propietàries o altres.

  • Resum del cost de l'obra de rehabilitació a realitzar.

  • Comunicat d'inici d'obra de rehabilitació.

  • Comunicat de final d'obra i justificació de la despesa.

  • Autorització de tots els membres de la unitat de convivència per a sol·licitar dades a organismes oficials.

  • Declaració responsable de compliment dels requisits tècnics de l'eficiència energètica i sostenibilitat.

  • Sol·licitud de transferència bancària per a pagaments de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

  • Sol·licitud de cessió de drets de cobrament de subvencions.
Qui el pot demanar Les comunitats de veïns que estiguin legalment constituïdes i que prèviament hagin tramitat la ITE (Inspecció Tècnica de l'Edifici), on es detallaran totes les deficiències que presenta l'edifici. També s'ha de disposar del Certificat d'Eficiència Energètica de l'edifici.

Quan es pot realitzar Darrera convocatòria, del 7 de juliol al 4 d'octubre de 2020
Les comunitats de veïns que ho desitgin, poden inscriure's en un llistat intern de l'Oficina Local d'Habitatge per tal de que a la publicació del nou Decret de convocatòria anual se'ls pugui avisar.


Canals de tramitació presencial Aquest tràmit només el podeu fer de forma presencial si sou un particular.
Els autònoms, professionals, empreses, entitats i altres col·lectius l'han de tramitar de forma telemàtica.

Presencial: L'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Sabadell, situada a les oficines de VIMUSA, que és l'entitat gestora al nostre municipi.

Telemàtic/electrònic: a la pàgina web de l'AHC.

Correu administratiu: S'ha de dirigir exclusivament a l'AHC.

Per a més informació actualitzada de convocatòries actives podeu consultar la pàgina web de l'AHC.

Temps aproximat de resposta El termini màxim per dictar la resolució i notificar-la és de tres mesos, a comptar de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

Preu Tràmit gratuït.

Silenci administratiu El silenci administratiu per part de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya és: Termini màxim per dictar la resolució i notificar-la és de tres mesos a comptar de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds.
Un cop transcorregut aquest termini sense que s'hagi notificat la resolució expressa, les sol·licituds s'entenen desestimades per silenci administratiu, d'acord amb el que estableix l'article 55.1.a) de la Llei 26/2010, de 3 d'agost.

Vies de reclamació Contra les resolucions de concessió o denegació de les subvencions d'aquesta convocatòria, que exhaureixen la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant de la persona titular de la Presidència de l'Agència en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la notificació, o un recurs contenciós administratiu davant de l'òrgan judicial que sigui competent, segons els criteris de distribució competencial previstos a la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la notificació.

Altra informació d'interès (més informació) Per a més informació actualitzada de convocatòries actives podeu consultar la pàgina web de l'AHC.

Requisits dels edificis: (Edificis de tipologia residencial col·lectiva)
  1. Com a mínim el 70% de la superfície construïda sobre rasant de l'edifici, ha d'estar destinada a habitatge.

  2. Com a mínim el 50% dels habitatges de l'edifici han de constituir el domicili habitual i permanent dels seus propietaris o arrendataris.

  3. Disposar prèviament a la sol·licitud del préstec de l'informe d'avaluació de l'edifici (IAE) que ha de contenir l'informe de la inspecció tècnica (ITE) anterior a l'inici de les obres de rehabilitació i el certificat d'eficiència energètica (CEE) amb l'etiqueta de qualificació energètica (EE).
Servei responsable
  • Agència de l'Habitatge de Catalunya
  • Termini màxim de resolució i notificació El termini màxim per dictar la resolució i notificar-la és de tres mesos, a comptar de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

    Cita prèvia
  • Per demanar cita a l'oficina de Vimusa, podeu fer-ho fent clic aquí.

  • Normativa
    TES/127/2020 RESOLUCIÓ TES/127/2020, de 22 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'accés, en règim de concurrència pública no competitiva, a ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d'obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges a Catalunya.
    TES/2238/2020 RESOLUCIÓ TES/2238/2020, de 10 de setembre, per la qual s'amplia el termini per presentar les sol·licituds de subvenció previst a la Resolució TES/1564/2020, de 29 de juny, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència no competitiva, de les subvencions per al foment de la rehabilitació d'edificis de tipologia residencial per a l'any 2020.
    RD 106/2018 REIAL DECRET 106/2018, de 9 de marzo, miedo el que se regula el Plan Estatal de Vivienda 2018-2021.
    DEC 67/2015 DECRET 67/2015, de 5 de maig, per al foment del deure de conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis d'habitatges, mitjançant les inspeccions tècniques i el llibre de l'edifici.
    TES/1564/2020 Resolució TES/1564/2020, de 29 de juny, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència pública no competitiva, de les subvencions per al foment de la rehabilitació d'edificis de tipologia residencial per a l'any 2020
    TES/1395/2020 Resolució TES/1395/2020, de 15 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió, en règim de concurrència pública no competitiva, de subvencions per al foment de la rehabilitació d'edificis de tipologia residencial.
    Demanar cita prèvia a l'Ajuntament de Sabadell Demanar cita prèvia a l'Organisme Gestió tributaria Diputació de Barcelona a Sabadell Accés al portal de Transparència Accés al portal de Participació Ciutadana
    Web Ajuntament de Sabadell Web Ràdio Sabadell Web Promoció Econòmica de Sabadell S.L Web Habitatges Municipals de Sabadell S.A.
    © Ajuntament de Sabadell | NIF: P-0818600-I | Accesibilitat | Condiciones d'us | Política de privacitat | Mapa web