PLÀNOL DE SABADELL ADRECES I TELÈFONS D'INTERÈS FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIONS DE TRÀNSIT
Twitter Facebook Telegram Instagram Flickr Youtube
v
19/03/2024 02:59:46
Cabecera Sabadell
Inici |  Informació de Procediment
Usuari anònim
Connectar

Ajuntament de Sabadell



Bonificació d'IBI per plaques solars



Nivell de Modernització 1. InformacióNivell de Modernització 2. Descàrrega de formularisNivell de Modernització 3. Iniciació electrònicaNivell de Modernització 4. Tramitació electrònica

Nivell de Modernització 4. Tramitació electrònica

Informació
Objecte S'aplica una bonificació en el rebut de l'IBI de fins a un 50% i amb un màxim de 600 euros anuals per un període de 5 anys. El percentatge de bonificació s'aplica en relació a si es tracta de captadors tèrmics solars o fotovoltaiques de la següent manera:
  1. Les instal·lacions d'energia solar tèrmica gaudiran d'un màxim del 15 % de bonificació per metre quadrat de placa instal·lada de captadors tèrmics solars.

  2. Les instal·lacions d'energia solar fotovoltaica amb un mínim de 1,5 kWp i 1,5 kW nominal, per finca.

Documentació necessària
  • Número d'expedient de la concessió de llicència o de comunicació.

  • Projecte tècnic signat per un tècnic competent format per memòria, càlculs, pressupost i estudi bàsic de seguretat i salut si es preceptiu i si no s'ha aportat amb la llicència o comunicació.

  • Assumeix signat per un tècnic competent.

  • Factura acreditativa del pagament de la instal·lació. El titular de la factura ha de ser també el titular de la finca. Pel cas de Comunitats de Propietaris s'accepta una factura a nom de la Comunitat.

  • Certificat RAC

  • Fotografies de la instal·lació i dels panells, amb l'objectiu d'identificar la ubicació de la instal·lació.

  • En el cas d'edificis plurifamiliars, caldrà adjuntar l'acta del president de la Comunitat amb les referències cadastrals de les finques i el percentatge en què participen en la instal·lació; en el cas que no estigui constituïda els documents segons s'indica en l'Ordenança.

Qui el pot demanar Qualsevol persona interessada o el seu representant.

Quan es pot realitzar Una vegada finalitzada l'obra la totalitat de la documentació s'ha de presentar junt al formulari d'aquest tràmit.
Després de la seva presentació es procedirà a avaluar, per part del departament tècnic, la validesa i efectivitat de la instal·lació realitzada, i, desprès d'això, emetrà l'informe corresponent, informe que serà remés al departament d'Ibi per acompanyar la resolució de la concessió o no de la bonificació demanada.
El departament tècnic es reserva el dret de realitzar una inspecció de la instal·lació.

Canals de tramitació presencial
  • Sabadell Atenció Ciutadana. Oficines SAC

  • Temps aproximat de resposta 3 mesos des de l'entrada de la sol·licitud.

    Preu Tràmit gratuït.

    Silenci administratiu El termini màxim per resoldre aquest procediment és de 6 mesos.
    La manca de notificació expressa de la resolució dins d'aquest termini legitima la persona interessada per entendre la seva sol·licitud desestimada i per interposar el recurs administratiu o contenció administratiu que resulti pertinent.

    Vies de reclamació Contra aquest acte, que no exhaureix la via administrativa, podeu interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la recepció d'aquesta notificació, d'acord amb el que disposa l'article 14.2 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març. No obstant això, podeu interposar qualsevol altre recurs que considereu procedent.
    Contra la desestimació s'interposa recurs de reposició de l'article 14.2 de la LHL.

    Altra informació d'interès (més informació) Aquesta bonificació no serà d'aplicació a aquells béns immobles que preceptivament hagin d'instal·lar un sistema de captació solar tèrmica en virtut de la normativa vigent reguladora aplicable en matèria d'edificació.
    Si la sol·licitud de l'oportuna llicència o comunicació es presenta amb posterioritat a la data de finalització d'obra no procedirà cap bonificació.
    La present bonificació és incompatible amb la bonificació pel mateix concepte de l'ICIO.

    Servei responsable
  • Gestió Tributària: IBI, Plusvàlua
  • Termini de resolució Al moment.

    Cita prèvia
  • Per demanar cita a les oficines del SAC, podeu fer-ho fent clic aquí o trucant al telèfon 010 (93 745 31 10 si truqueu des de mòbil).
  • Documentació a aportar
    Tipus Presentació
    Aj. Sol·licitud General: Instància de sol·licitud Obligatori Ambdues
    Document acreditatiu: Sol·licitud de la llicència d'obres o comunicació. Obligatori Ambdues
    Informe tècnic: Projecte tècnic signat per un tècnic competent format per memòria, càlculs, pressupost i estudi bàsic de seguretat i salut si es preceptiu Obligatori Ambdues
    Full d'assumeix de la direcció facultativa: Document assumeix signat per un tècnic competent Obligatori Ambdues
    Factura: Factura acreditativa del pagament de la instal·lació. El titular de la factura ha de ser també el titular de la finca. Pel cas de Comunitats de Propietaris s'accepta una factura a nom de la Comunitat. Obligatori Ambdues
    Certificat RAC: Certificat RAC Obligatori Ambdues
    Fotografies: Fotografies de la instal·lació i dels panells, aquesta última amb l'objectiu d'identificar la ubicació de la instal·lació Obligatori Ambdues
    Acta del president de la Comunitat: En el cas d'edificis plurifamiliars, caldrà adjuntar l'acta del president de la Comunitat amb les referències cadastrals de les finques i el percentatge en què participen en la instal·lació i en el cas que no estigui constituïda els documents segons s'indica en l'Ordenança. Opcional Ambdues
    Aj. Apoderaments/autoritzacions: Autorització per a tramitar en nom d'una altra persona Opcional Ambdues
    Llegenda
    Tipus Obligatori Obligatori Opcional Opcional
    Presentació Ambdues Ambdues Presencial Presencial Telemàtica Telemàtica
    Tramitació Telemàtica
    Tramitar
    Demanar cita prèvia a l'Ajuntament de Sabadell Demanar cita prèvia a l'Organisme Gestió tributaria Diputació de Barcelona a Sabadell Accés al portal de Transparència Accés al portal de Participació Ciutadana
    Web Ajuntament de Sabadell Web Ràdio Sabadell Web Promoció Econòmica de Sabadell S.L Web Habitatges Municipals de Sabadell S.A.
    © Ajuntament de Sabadell | NIF: P-0818600-I | Accesibilitat | Condiciones d'us | Política de privacitat | Mapa web