PLÀNOL DE SABADELL ADRECES I TELÈFONS D'INTERÈS FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIONS DE TRÀNSIT
Twitter Facebook Telegram Instagram Flickr Youtube
v
19/03/2024 10:43:25
Cabecera Sabadell
Inici |  Informació de Procediment
Usuari anònim
Connectar

Ajuntament de Sabadell



Exempcions i bonificacions de l'IAE



Nivell de Modernització 1. InformacióNivell de Modernització 2. Descàrrega de formularisNivell de Modernització 3. Iniciació electrònicaNivell de Modernització 4. Tramitació electrònica

Nivell de Modernització 4. Tramitació electrònica

Informació
Objecte Si un subjecte passiu de l'IAE considera que l'activitat que desenvolupa està emparada per qualsevol benefici fiscal de caràcter pregat, ho ha de sol·licitar en el moment de presentar la corresponent declaració d'alta o bé durant el període de pagament en voluntària, si ha de tenir efecte el mateix exercici fiscal.

Documentació necessària Documentació acreditativa del benefici fiscal sol·licitat.

Qui el pot demanar Qualsevol persona interessada titulars d'IAE o el seu representant.

Quan es pot realitzar Es pot fer en el moment de l'alta d'IAE o bé durant el període de pagament en voluntària, si els efectes han de ser en el mateix exercici fiscal. Si la petició es presenta fora d'aquests terminis, el benefici fiscal tindrà efectes en l'exercici següent, sempre que es compleixen els requisits legals establerts.

Temps aproximat de resposta 3 mesos des de l'entrada de la sol·licitud.

Preu Tràmit gratuït
Silenci administratiu El termini màxim per resoldre aquest procediment és de 6 mesos. La manca de notificació expressa de la resolució dins d'aquest termini legitima la persona interessada per entendre la seva sol·licitud desestimada i per interposar el recurs administratiu o contenciós administratiu que resulti pertinent.

Vies de reclamació Contra aquest acte, que no exhaureix la via administrativa, podeu interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la recepció d'aquesta notificació, d'acord amb el que disposa l'article 14.2 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març. No obstant això, podeu interposar qualsevol altre recurs que considereu procedent.

Altra informació d'interès (més informació) Exempcions:
  • Per a l'inici d'activitat, els dos primers períodes impositius. Aquesta exempció serà d'aplicació sobre els subjectes passius que iniciïn l'exercici de la seva activitat a partir de l'1 de gener del 2003.

  • Les persones físiques.

  • Les societats amb un import net de negoci inferior al 1.000.000 d'¤.


Impost sobre Societats corresponent al període impositiu de la declaració de l'any anterior.
Les societats que superin el 1.000.000 d'¤ hauran de comunicar l'import net de la xifra de negoci.
També s'hauran de comunicar les variacions de l'import de la xifra de negoci que signifiquin l'aplicació o no de l'exempció o la modificació del tram del coeficient de ponderació.

Pot sol·licitar l'exempció de forma telemàtica des del següent enllaç.

Bonificacions:

  1. D'obligat compliment:

    • Cooperatives i societats agràries: 95%.

    • Per inici d'activitat professional: 50% a les activitats professionals, durant els 5 anys posteriors al 2n any d'exercici (els dos primers estan exemptes).


  2. Potestatives:


    • Per a empreses que iniciïn la seva activitat empresarial: 50% de bonificació durant 5 anys, a comptar del tercer any de l'exercici de l'activitat, en el cas d'empreses de nova creació, ja que els dos primers exercicis n'estan exemptes, i a comptar del primer any de l'exercici de l'activitat, en el supòsit d'iniciar una activitat diferent de la que exercia l'empresa amb anterioritat. La bonificació no és d'aplicació quan la societat hagi exercit la mateixa activitat anteriorment, amb el mateix nom o sota una altra denominació.

    • Les empreses que augmentin en un 10% la plantilla amb contractes indefinits, en els centres de treball que estiguin ubicats a Sabadell, poden gaudir d'una bonificació del 40%. La bonificació serà del 25% quan l'augment de la plantilla sigui entre el 5% i el 9%.


    Per a l'any en curs, cal comparar la plantilla de l'any passat amb la de l'any immediatament anterior a aquest.
    La quota bonificada no podrà superar els 3.000 ¤.

    • Per a empreses que utilitzin i produeixin energies renovables, un 50% de bonificació els 5 anys següents en el que comenci la utilització o la producció de l'energia.


    • Un 20% de bonificació per a les empreses que estableixin un pla de transport per als seus treballadors, en els períodes impositius en què el pla estigui actiu.


    • Un 10% de bonificació per a les empreses que hagin obtingut un rendiment negatiu respecte a l'any anterior, derivat de les activitats desenvolupades a Sabadell.
      La quota bonificada no podrà superar els 3.000 ¤. L'aplicació d'aquesta bonificació és incompatible amb la bonificació per inici d'activitat empresarial.


    En el cas que els subjecte passiu tingui dret a gaudir de més d'una bonificació, la segona o successives bonificacions s'aplicaran sobre la quota resultant un cop disminuïda la quota amb la primera o anterior bonificació.

    Pot sol·licitar la bonificació de forma telemàtica des del següent enllaç.

Servei responsable
  • Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona a Sabadell
  • Termini de resolució El termini màxim en què s'ha de notificar la resolució expressa és de 6 mesos a comptar des de la data en què la sol·licitud hagi tingut entrada en el registre electrònic de l'Ajuntament de Sabadell, sempre que no hi hagi cap dels supòsits que puguin ocasionar la suspensió o ampliació del termini esmentat. Transcorregut el termini sense que l'Ajuntament de Sabadell hagi notificat la resolució, la sol·licitud s'entendrà desestimada.
    Documentació a aportar
    Tipus Presentació
    Aj. Sol·licitud General: Instància de sol·licitud Obligatori Telemàtica
    Llegenda
    Tipus Obligatori Obligatori Opcional Opcional
    Presentació Ambdues Ambdues Presencial Presencial Telemàtica Telemàtica
    Tramitació Telemàtica
    Tramitar
    Demanar cita prèvia a l'Ajuntament de Sabadell Demanar cita prèvia a l'Organisme Gestió tributaria Diputació de Barcelona a Sabadell Accés al portal de Transparència Accés al portal de Participació Ciutadana
    Web Ajuntament de Sabadell Web Ràdio Sabadell Web Promoció Econòmica de Sabadell S.L Web Habitatges Municipals de Sabadell S.A.
    © Ajuntament de Sabadell | NIF: P-0818600-I | Accesibilitat | Condiciones d'us | Política de privacitat | Mapa web