PLÀNOL DE SABADELL ADRECES I TELÈFONS D'INTERÈS FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIONS DE TRÀNSIT
Twitter Facebook Telegram Instagram Flickr Youtube
v
19/03/2024 12:46:52
Cabecera Sabadell
Inici |  Informació de Procediment
Usuari anònim
Connectar

Ajuntament de Sabadell



Preinscripció i Matriculació: Cursos de preparació de la prova d'accés als cicles formatius en escoles de formació de persones adultes



Nivell de Modernització 1. Informació

Nivell de Modernització 1. Informació

Informació
Objecte L'accés als cicles formatius, en el cas de no disposar de la titulació adient, es pot fer per mitjà d'una prova d'accés, que es convoca anualment i es pot preparar individualment o mitjançant els cursos de preparació que fan les escoles d'adults.
Els centres ofereixen la preparació necessària per superar la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà o de grau superior i poder així continuar la formació.

Documentació necessària En tots els casos, Document digitalitzat (escanejat, fotografia) del DNI, NIE, Passaport.

Si l'alumne és menor d'edat Document digitalitzat (escanejat, fotografiat) del llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si l'alumne/a es troba en situació d'acolliment en família o institució, també de la resolució d'acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Document digitalitzat (escanejat, fotografiat) del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor/a o guardador/a de fet) o, si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport. Si es tracta d'estrangers comunitaris, document d'identitat del país d'origen.

De manera extraordinària, les dades d'identificació o de filiació dels alumnes estrangers també es poden acreditar amb el document d'identitat, el llibre de família del país d'origen o la documentació alternativa que la persona pugui aportar. El director/a o la persona titular del centre l'ha de valorar i deixar constància per escrit de la decisió adoptada. Aquesta documentació també caldrà aportar-la en format digitalitzat (escanejat, fotografiat).

Els alumnes amb contracte laboral: document acreditatiu d'afiliació a la Seguretat Social o, si no tenen obligació d'estar afiliats, la certificació del familiar titular de l'empresa i la declaració dels tutors legals.
Els alumnes que estan en procés d'obtenció d'un permís de treball: documentació acreditativa corresponent.

Els alumnes que són esportistes d'alt rendiment i comparteixen ensenyaments: còpia del BOE on es publica aquesta condició de l'alumne/a i que en qualsevol cas ha de tenir una antiguitat inferior als 5 anys o 7 anys en el cas de medallistes olímpics o paralímpics, o certificat del Consell Català de l'Esport que acredita la condició d'esportista d'alt rendiment de l'alumne/a o altra documentació acreditativa que la normativa en la matèria estableix.

Els alumnes que han cursat i superat un programa de formació i inserció: certificat en què consti que l'han cursat.

Qui el pot demanar CF Grau mitjà: cal tenir 16 anys en el moment de la preinscripció.

CF Grau superior: cal tenir 18 anys complerts dins de l'any natural de la preinscripció.

Quan es pot realitzar CURS DE FORMACIÓ ESPECÍFIC PER A L'ACCÉS ALS CICLES DE GRAU MITJÀ:

Període de presentació de sol·licituds: del 27 de juny a l'1 de juliol del 2022, ambdós inclosos.

Abans del 17 de juny del 2022, cada centre publica al seu tauler d'anuncis l'oferta de places, la data, l'hora i el lloc del sorteig per obtenir el número de desempat, les dates de publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional definitiva, la llista d'admesos i el període de matrícula, que ha de ser, mínim, de 5 dies hàbils.

CURS DE PREPARACIÓ PER A LA INCORPORACIÓ ALS CICLES DE GRAU SUPERIOR:

Període de presentació de sol·licituds: del 14 al 20 de juliol del 2022, ambdós inclosos.

Abans del 8 de juliol del 2022, cada centre publica al seu tauler d'anuncis l'oferta de places, la data, l'hora i el lloc del sorteig per obtenir el número de desempat, les dates de publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional definitiva, la llista d'admesos i el període de matrícula, que ha de ser, mínim, de 5 dies hàbils.

Canals de tramitació presencial Via telemàtica: mitjançant sol·licitud electrònica (persones amb identitat digital Idecat, DNIe, certificat digital, etc.) o bé Sol·licitud en Suport Informàtic, que no requereix identitat digital.

Presencial: Es podrà sol·licitar suport als centres educatius, per a la realització dels tràmits telemàtics, relacionats amb la preinscripció i matrícula (presentació sol·licituds, reclamacions al barem provisional, reclamacions al barem definitiu i matrícula), durant els períodes ordinaris de preinscripció i matrícula, demanant cita prèvia al centre en primera opció.

Temps aproximat de resposta La normativa de la Generalitat regula cada curs els terminis de resposta a les peticions de preinscripció i matrícula.

Preu Tràmit gratuït

Silenci administratiu No resulta d'aplicació en ser un tràmit de comunicació o declaració responsable.

Vies de reclamació Contra els acords i les decisions sobre l'admissió d'alumnes en centres públics es pot interposar un recurs d'alçada davant el director/a dels serveis territorials corresponents, la resolució del qual posa fi a la via administrativa.

Altra informació d'interès (més informació) Té preferència per cursar aquests ensenyaments:
  1. Qui viu o treballa al mateix municipi on es troba situat el centre o l'aula.

  2. Qui viu o treballa en un municipi proper al municipi del centre o aula, on no hi hagi oferta pública de formació d'adults dels ensenyaments que se sol·liciten.

  3. Qui ha cursat i superat un programa de formació i inserció.

  4. Qui participa en el programa d'experiència professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya Joves per a l'Ocupació.

Servei responsable
  • Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental
  • Termini de resolució Els recursos i les reclamacions s'han de resoldre dins un termini que garanteixi l'escolarització adequada de l'alumne/a.

    Documentació a aportar
    Tipus Presentació
    Aj. Sol·licitud General: Instància de sol·licitud Obligatori Telemàtica
    Llegenda
    Tipus Obligatori Obligatori Opcional Opcional
    Presentació Ambdues Ambdues Presencial Presencial Telemàtica Telemàtica
    Tramitació Telemàtica
    Tramitar
    Demanar cita prèvia a l'Ajuntament de Sabadell Demanar cita prèvia a l'Organisme Gestió tributaria Diputació de Barcelona a Sabadell Accés al portal de Transparència Accés al portal de Participació Ciutadana
    Web Ajuntament de Sabadell Web Ràdio Sabadell Web Promoció Econòmica de Sabadell S.L Web Habitatges Municipals de Sabadell S.A.
    © Ajuntament de Sabadell | NIF: P-0818600-I | Accesibilitat | Condiciones d'us | Política de privacitat | Mapa web