PLÀNOL DE SABADELL ADRECES I TELÈFONS D'INTERÈS FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIONS DE TRÀNSIT
Twitter Facebook Telegram Instagram Flickr Youtube
v
19/03/2024 06:12:17
Cabecera Sabadell
Inici |  Informació de Procediment
Usuari anònim
Connectar

Ajuntament de Sabadell



Preinscripció i matriculació: 2n cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria (ESO)



Nivell de Modernització 1. InformacióNivell de Modernització 2. Descàrrega de formularisNivell de Modernització 3. Iniciació electrònicaNivell de Modernització 4. Tramitació electrònica

Nivell de Modernització 4. Tramitació electrònica

Informació
Objecte El procés de preinscripció i matriculació als centres es desenvolupa en el marc de la normativa que estableix el règim d'admissió d'alumnes i les normes per accedir als centres sostinguts amb fons públics, promulgada pel Departament d'Educació de la Generalitat. Amb anterioritat a l'inici del procés de preinscripció, el Departament d'Educació ha d'informar de l'oferta per centre en cada ensenyament. Aquesta informació es fa pública i es pot consultar al web de la Generalitat de Catalunya, als centres educatius, a les oficines municipals d'escolarització i a les oficines d'informació ciutadana.

Documentació necessària Documentació que cal presentar
La documentació que calgui presentar s'ha d'adjuntar (escanejada o fotografiada) a la sol·licitud de preinscripció, que serà accessible mitjançant un enllaç al web preinscripcio.gencat.cat, durant el termini de presentació de documentació.

Documentació identificativa
a) Si s'ha presentat la sol·licitud mitjançant el formulari electrònic i s'ha indicat el número identificador del RALC de l'alumne/a, no cal adjuntar cap documentació identificativa.
Si l'alumne/a no té número identificador de RALC, perquè no ha estat escolaritzat a Catalunya a partir del curs 2015-2016 o al primer cicle d'educació infantil a partir del curs 2021-2022, cal adjuntar el certificat electrònic de la inscripció de naixement o el llibre de família o altres documents relatius a la filiació o, si està en situació d'acolliment en família o institució, la resolució d'acolliment del Departament de Drets Socials.
També cal adjuntar el document d'identitat de l'alumne/a i/o dels progenitors o tutors, si s'han identificat amb el passaport o el document d'identitat d'un país membre de la Unió Europea. Si s'han identificat amb el DNI o el NIE només cal adjuntar-lo si no s'han pogut validar les dades per consulta interadministrativa i així ho indica el resguard de presentació de la sol·licitud.

b) Si s'ha presentat la sol·licitud mitjançant el formulari en suport informàtic, cal adjuntar-hi la
documentació següent:
  • El DNI, el NIE, el passaport o el document d'identitat d'un país membre de la Unió Europea de la persona sol·licitant (progenitors o tutor/a o guardador/a de fet), a l'efecte de validar-ne la identitat.

  • Si l'alumne té document d'identitat, el passaport o el document d'identitat d'un país membre de la Unió Europea, si s'ha identificat amb aquest document. Si s'ha identificat amb el DNI o el NIE només cal adjuntar-lo si no s'han pogut validar les dades per consulta interadministrativa i així ho indica el resguard de presentació de la sol·licitud.

  • Certificat electrònic de la inscripció de naixement o el llibre de família o altres documents relatius a la filiació.
    Si està en situació d'acolliment en família o institució, la resolució d'acolliment del Departament de Drets
    Socials.


  • De manera extraordinària, les dades d'identificació o de filiació dels alumnes estrangers també es poden acreditar amb el document d'identitat, el llibre de família del país d'origen o la documentació alternativa que la persona pugui aportar. El director/a o la persona titular del centre l'ha de valorar i deixar constància per escrit de la decisió adoptada.

    Segons escaigui, cal adjuntar la documentació que acredita el compliment dels criteris al·legats. En general, només cal presentar la documentació acreditativa dels criteris si el Departament d'Educació no pot accedir a la informació corresponent mitjançant l'intercanvi electrònic de dades entre administracions. En aquest cas, es detallarà la informació que s'ha d'acreditar en el resguard de presentació de la sol·licitud.

Qui el pot demanar Primer curs del segon cicle d'educació infantil (I3): Es poden matricular els infants que compleixen els 3 anys l'any 2024.

Primer curs de l'educació primària: S'hi poden matricular els alumnes que compleixen 6 anys durant l'any en què es fa la preinscripció i els d'edat diferent, als quals correspongui cursar aquest nivell educatiu perquè procedeixen del darrer curs d'educació infantil.

Primer curs d'ESO: S'hi poden matricular els alumnes que compleixen 12 anys l'any 2024 i els d'edat diferent, però que els correspon acadèmicament iniciar aquesta etapa.

Quan es pot realitzar Calendari curs 2024-2025
  • Publicació de l'oferta inicial: 5 de març de 2024

  • Període de presentació de sol·licituds:

    • Educació infantil de segon cicle i educació primària: del 6 al 20 de març de 2024, ambdós inclosos.

    • Educació Secundària Obligatòria: del 8 al 20 de març de 2024, ambdós inclosos.

  • La documentació es pot presentar fins al 22 de març de 2024.

  • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional: 17 d'abril de 2024.

  • Termini de reclamació de la puntuació provisional: del 17 al 22 d'abril de 2024, utilitzant l'eina electrònica per adjuntar les reclamacions.

  • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació, un cop resoltes les reclamacions: 25 d'abril de 2024.

  • Sorteig del número de desempat: 30 d'abril de 2024, a les 11 hores, als serveis centrals del Departament d'Educació (Via Augusta, 202-226, Barcelona).

  • Publicació de la llista ordenada: 2 de maig de 2024.

  • Període d'ampliació de peticions per a les sol·licituds de preinscripció sense assignació (assignació d'ofici): 14 i 15 de maig de 2024, ambdós inclosos.

  • Publicació de l'oferta final: 7 de juny de 2024.

  • Publicació de les llistes d'alumnes admesos i, si escau, de la llista d'espera: 10 de juny de 2024.

  • Presentació de reclamacions a les llistes d'assignació (a l'OME/formulari web): el 11, 12 i el 13 de juny de 2024.

  • Matrícula (infantil, primària i ESO): del 18 al 26 de juny de 2024, ambdós inclosos.

  • Publicació de la llista d'alumnes matriculats al centre procedents del procés de preinscripció i admissió: 30 de setembre de 2024.

  • Canals de tramitació presencial Es podrà sol·licitar suport als centres educatius, per a la realització dels tràmits telemàtics, relacionats amb la preinscripció i matrícula (presentació sol·licituds, reclamacions al barem provisional, reclamacions al barem definitiu i matrícula), durant els períodes ordinaris de preinscripció i matrícula, demanant cita prèvia al centre en primera opció.

    Temps aproximat de resposta La normativa de la Generalitat regula cada curs els terminis de resposta a les peticions de preinscripció i matrícula.
    La primera llista de sol·licituds amb la puntuació provisional es publicarà el 17 d'abril de 2024.

    Preu Tràmit gratuït
    Silenci administratiu No resulta d'aplicació en ser un tràmit de comunicació o declaració responsable.

    Vies de reclamació Termini de reclamació de la puntuació provisional: del 17 al 22 d'abril de 2024, utilitzant l'eina electrònica per adjuntar les reclamacions.


    Presentació de reclamacions a les llistes d'assignació (a l'OME/formulari web): el 11, 12 i el 13 de juny de 2024.

    Altra informació d'interès (més informació) La tramitació de la preinscripció es farà de forma telemàtica:
    Servei responsable
  • Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental
  • Documentació a aportar
    Tipus Presentació
    Aj. Sol·licitud General: Instància de sol·licitud Obligatori Telemàtica
    Aj. Apoderaments/autoritzacions: Autorització per a tramitar en nom d'una altre persona Opcional Telemàtica
    Llegenda
    Tipus Obligatori Obligatori Opcional Opcional
    Presentació Ambdues Ambdues Presencial Presencial Telemàtica Telemàtica
    Tramitació Telemàtica
    Tramitar
    Demanar cita prèvia a l'Ajuntament de Sabadell Demanar cita prèvia a l'Organisme Gestió tributaria Diputació de Barcelona a Sabadell Accés al portal de Transparència Accés al portal de Participació Ciutadana
    Web Ajuntament de Sabadell Web Ràdio Sabadell Web Promoció Econòmica de Sabadell S.L Web Habitatges Municipals de Sabadell S.A.
    © Ajuntament de Sabadell | NIF: P-0818600-I | Accesibilitat | Condiciones d'us | Política de privacitat | Mapa web