PLÀNOL DE SABADELL ADRECES I TELÈFONS D'INTERÈS FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIONS DE TRÀNSIT
Twitter Facebook Telegram Instagram Flickr Youtube
v
19/03/2024 06:35:06
Cabecera Sabadell
Inici |  Informació de Procediment
Usuari anònim
Connectar

Ajuntament de Sabadell



Preinscripció i Matriculació: Batxillerat



Nivell de Modernització 1. Informació

Nivell de Modernització 1. Informació

Informació
Objecte El procés de preinscripció i matriculació als centres es desenvolupa en el marc de la normativa que estableix el règim d'admissió d'alumnes i les normes per accedir als centres sostinguts amb fons públics, promulgada pel Departament d'Educació de la Generalitat.

Documentació necessària Documentació identificativa
  • Si s'ha presentat la sol·licitud mitjançant el formulari electrònic i s'ha indicat el número identificador de RALC de l'alumne/a, no cal presentar cap documentació identificativa.

  • Si l'alumne/a no té número identificador de RALC, perquè no ha estat escolaritzat a Catalunya a partir del curs 2015-2016, cal adjuntar, si és menor d'edat, el certificat electrònic de la inscripció de naixement o el llibre de família, o altres documents relatius a la filiació o, la resolució d'acolliment del Departament de Drets Socials si està en situació d'acolliment en família o institució.

    També cal adjuntar el document d'identitat de l'alumne/a i/o dels progenitors o tutor/a, si s'han identificat amb el passaport o el document d'identitat d'un país membre de la Unió Europea. Si s'han identificat amb el DNI o el NIE només cal adjuntar-lo si no s'han pogut validar les dades per consulta interadministrativa i així ho indica el resguard de presentació de la sol·licitud.

    Si l'alumne és major d'edat només cal aportar la documentació acreditativa de la identitat de l'alumne/a en els mateixos casos establerts en el paràgraf anterior.

  • Si l'alumne/a és major d'edat o fa els 18 anys durant l'any en què es presenta la sol·licitud:

    • El DNI, el NIE, el passaport o el document d'identitat d'un país membre de la Unió Europea de l'alumne/a, a l'efecte de validar-ne la identitat.

  • Si l'alumne/a és menor d'edat i no fa els 18 anys durant l'any en què es presenta la sol·licitud:

    • El DNI, el NIE, el passaport o el document d'identitat d'un país membre de la Unió Europea de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor/a legal ), a l'efecte de validar-ne la identitat.

    • El document d'identitat de l'alumne/a si s'ha identificat amb el passaport o el document d'identitat d'un país membre de la Unió Europea. Si s'ha identificat amb el DNI o el NIE només cal adjuntar-lo si no s'han pogut validar les dades per consulta interadministrativa i així ho indica el resguard de presentació de la sol·licitud.

    • Certificat electrònic de la inscripció de naixement o llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si està en situació d'acolliment en família o institució, la resolució d'acolliment del Departament de Drets Socials.


    Qui el pot demanar El batxillerat és l'etapa que es cursa normalment entre els 16 i els 18 anys, tot i que és oberta a persones de qualsevol edat, ja sigui de forma presencial o a distància.
    Per accedir al batxillerat cal tenir algun dels títols següents:
    • Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO).

    • Tècnic d'un cicle formatiu de grau mitjà o tècnic superior d'un cicle formatiu de grau superior (en aquests casos es pot demanar la convalidació de matèries específiques i del treball de recerca).

    • Haver cursat estudis de sistemes educatius estrangers que hagin estat homologats al títol de GESO o al títol de tècnic. L'homologació s'acredita mitjançant la credencial corresponent o bé, si aquesta encara està en tràmit, presentant el "Volant per a la inscripció condicional en centres educatius".

    • Per accedir per primera vegada en un centre sufragat amb fons públics per cursar batxillerat, cal formalitzar la preinscripció en el termini fixat.

    • També s'ha de presentar la sol·licitud de preinscripció per poder accedir al batxillerat si s'està cursant o s'ha cursat un cicle formatiu, encara que s'imparteixi en el mateix centre o aula on s'està matriculat.

    Quan es pot realitzar Calendari curs 2024-2025:
    Per accedir a qualsevol modalitat del batxillerat:
    • Publicació de l'oferta inicial: 16 d'abril de 2024.

    • Període de presentació de sol·licituds: del 18 al 25 d'abril de 2024, ambdós inclosos. Es pot presentar la documentació fins al 26 d'abril de 2024.

    • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional: 17 de maig de 2024.

    • Termini per presentar una reclamació: del 17 al 23 de maig de 2024, utilitzant l'eina electrònica per adjuntar les reclamacions.

    • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació, un cop resoltes les reclamacions: 29 de maig de 2024.

    • Sorteig del número de desempat: 29 de maig de 2024, a les 11 hores, als serveis centrals del Departament d'Educació (Via Augusta, 202-226, Barcelona).

    • Publicació de la llista ordenada: 3 de juny de 2024.

    • Publicació de l'oferta final: 20 de juny de 2024.

    • Publicació de la llista d'alumnes admesos i de la llista d'espera: 20 de juny de 2024.

    • Període de matrícula ordinària per als alumnes preinscrits amb plaça assignada al batxillerat o de confirmació de la plaça assignada, en el cas dels alumnes pendents de l'avaluació de setembre de batxillerat: del 12 de juny al 1 de juliol de 2024, ambdós inclosos.

    Temps aproximat de resposta La normativa de la Generalitat regula cada curs els terminis de resposta a les peticions de preinscripció i matrícula.
    Preu Tràmit gratuït

    Silenci administratiu No resulta d'aplicació en ser un tràmit de comunicació o declaració responsable.

    Vies de reclamació Contra els acords i les decisions sobre l'admissió d'alumnes en centres públics es pot interposar un recurs d'alçada davant el director/a dels serveis territorials corresponents, la resolució del qual posa fi a la via administrativa.

    Altra informació d'interès (més informació) Presentació de sol·licituds
  • 1. La sol·licitud s'ha de presentar al registre electrònic de la Generalitat mitjançant el formulari electrònic disponible al web preinscripcio.gencat.cat, en el termini de presentació de sol·licitud establert en l'apartat 3 d'aquest annex.

  • Per poder utilitzar el formulari, el tutor/a legal (si l'alumne/a és menor d'edat o no fa els 18 anys durant l'any en què es presenta la sol·licitud) o l'alumne/a (major d'edat o que fa els 18 anys durant aquest any) s'ha d'identificar mitjançant un certificat digital, com ara el DNI electrònic o el sistema alternatiu d'identificació IdCAT Mòbil.

    Les persones que no puguin utilitzar la sol·licitud electrònica esmentada, poden usar el formulari en suport informàtic disponible al web preinscripcio.gencat.cat. En aquest cas, cal adjuntar al formulari el document identificatiu escanejat o fotografiat de la persona que presenta la sol·licitud per acreditar la seva identitat.

    El tràmit de presentació de la sol·licitud s'acaba, en ambdós casos, amb l'enviament del formulari on s'adjunta la documentació acreditativa necessària, i no se n'ha de presentar cap còpia al centre. La presentació de la sol·licitud es pot acreditar amb el resguard corresponent, que es rep a l'adreça electrònica indicada a la sol·licitud, on consten la data i número de registre d'entrada.

  • 2. Una vegada enviada la sol·licitud, en qualsevol dels dos formats, i durant el termini de presentació de sol·licituds, se'n poden modificar les dades dels criteris de prioritat al·legats, així com els ensenyaments i centres sol·licitats, si cal. En aquest cas, les dades que es validen són les de la darrera modificació. Igualment, durant el període de presentació de documentació es pot adjuntar la documentació acreditativa que es consideri.

  • 3. Només es pot presentar una sol·licitud de preinscripció per alumne/a. S'hi poden indicar diverses peticions d'admissió en centres diferents, ordenades per ordre de preferència. La presentació de més d'una sol·licitud comporta duplicitat i la invalidació dels drets de prioritat que puguin correspondre.

  • Només es poden matricular al batxillerat en règim nocturn les persones que tenen 18 anys o més, o una edat compresa entre els 16 i els 18 anys si acredita la impossibilitat de seguir estudis en règim diürn per motius laborals. Aquesta circumstància s'ha d'acreditar presentant el document d'afiliació a la Seguretat Social o, si l'afiliació no és obligatòria, el certificat del familiar titular de l'empresa i la declaració del pare, mare o tutor/a legal. La direcció del centre pot valorar altres motius per a l'admissió. En aquest cas, aquesta circumstància ha de constar, degudament raonada, a l'acta de la sessió corresponent.
    Servei responsable
  • Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental
  • Termini de resolució Els recursos i les reclamacions s'han de resoldre dins un termini que garanteixi l'escolarització adequada de l'alumne/a.

    Documentació a aportar
    Tipus Presentació
    Aj. Sol·licitud General: Instància de sol·licitud Obligatori Telemàtica
    Llegenda
    Tipus Obligatori Obligatori Opcional Opcional
    Presentació Ambdues Ambdues Presencial Presencial Telemàtica Telemàtica
    Tramitació Telemàtica
    Tramitar
    Demanar cita prèvia a l'Ajuntament de Sabadell Demanar cita prèvia a l'Organisme Gestió tributaria Diputació de Barcelona a Sabadell Accés al portal de Transparència Accés al portal de Participació Ciutadana
    Web Ajuntament de Sabadell Web Ràdio Sabadell Web Promoció Econòmica de Sabadell S.L Web Habitatges Municipals de Sabadell S.A.
    © Ajuntament de Sabadell | NIF: P-0818600-I | Accesibilitat | Condiciones d'us | Política de privacitat | Mapa web