PLÀNOL DE SABADELL ADRECES I TELÈFONS D'INTERÈS FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIONS DE TRÀNSIT
Twitter Facebook Telegram Instagram Flickr Youtube
v
19/03/2024 04:36:58
Cabecera Sabadell
Inici |  Informació de Procediment
Usuari anònim
Connectar

Ajuntament de Sabadell



Preinscripció i Matriculació: Formació professional de grau superior



Nivell de Modernització 1. Informació

Nivell de Modernització 1. Informació

Informació
Objecte El procés de preinscripció i matriculació als centres es desenvolupa en el marc de la normativa que estableix el règim d'admissió d'alumnes i les normes per accedir als centres sostinguts amb fons públics, promulgada pel Departament d'Educació de la Generalitat.

Documentació necessària La documentació que calgui presentar s'ha d'adjuntar, escanejada o fotografiada, en la sol·licitud de preinscripció que serà accessible mitjançant un enllaç al web del Departament, durant el termini establert.

Si s'ha presentat la sol·licitud mitjançant el formulari electrònic i s'ha indicat el número identificador del RALC de l'alumne/a, no cal presentar cap documentació identificativa.

Si l'alumne/a no té número identificador de RALC, perquè no ha estat escolaritzat a Catalunya a partir del curs 2015-2016, cal adjuntar, en el cas que l'alumne sigui menor d'edat, el certificat electrònic de la inscripció de naixement o el llibre de família o altres documents relatius a la filiació o, si està en situació d'acolliment en família o institució, la resolució d'acolliment del Departament de Drets Socials.

També cal adjuntar el document d'identitat de l'alumne/a o dels progenitors o tutors, si s'han identificat amb el passaport o, si es tracta d'estrangers comunitaris, el document d'identitat del país d'origen. Si s'han identificat amb el DNI o el NIE, només cal adjuntar-lo si no s'han pogut validar les dades per consulta interadministrativa i així ho indica el resguard de presentació de la sol·licitud.

Si l'alumne és major d'edat, només cal aportar la documentació acreditativa de la identitat de l'alumne/a en els mateixos casos establerts en el paràgraf anterior.

Si s'ha presentat la sol·licitud mitjançant el formulari en suport informàtic, cal adjuntar-hi la documentació següent:

1.- Si l'alumne/a és major d'edat o compleix els 18 anys durant l'any en què es presenta la sol·licitud:
  • El DNI, el NIE, el passaport o, si es tracta d'estrangers comunitaris, el document d'identitat del país membre de la Unió Europea de l'alumne/a, a l'efecte de la validació de la identitat.

2.- Si l'alumne/a és menor d'edat i no compleix els 18 anys durant aquest any:
  • El DNI, el NIE, el passaport o, si es tracta d'estrangers comunitaris, el document d'identitat del país membre de la Unió Europea de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor/a legal), a l'efecte de la validació de la identitat.


El document d'identitat de l'alumne/a si s'ha identificat amb el passaport o, si es tracta d'estrangers comunitaris, el document d'identitat del país membre de la Unió Europea. Si s'ha identificat amb el DNI o el NIE només cal adjuntar-lo si no s'han pogut validar les dades per consulta interadministrativa, i així ho indica el resguard de presentació de la sol·licitud.

  • El certificat electrònic de la inscripció de naixement o el llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si està en situació d'acolliment en família o institució, la resolució d'acolliment del Departament de Drets Socials.


  • Qui el pot demanar Tenir 18 anys l'any en què s'accedeix al primer curs i disposar del títol de batxiller o equivalent a efectes acadèmics. Estar en possessió d'un títol de Tècnic o Tècnica (Formació Professional de Grau Mitjà). Estar en possessió d'un altre títol de Tècnic Superior. Estar en possessió d'una titulació universitària o haver superat la prova d'accés als cicles formatius de grau superior.
    En cas de no disposar del títol de batxiller, s'hi pot accedir havent superat la prova d'accés corresponent. Per poder fer aquesta prova cal tenir com a mínim 19 anys (o 18, les persones que tenen un títol de tècnic o tècnica relacionat amb aquell al qual volen accedir).

    Quan es pot realitzar CURS 2023-24:
    • Publicació de l'oferta inicial: 25 de maig de 2023.

    • Període de presentació de sol·licituds: del 26 de maig a l'1 de juny de 2023, ambdós inclosos. Es pot presentar la documentació fins al 2 de juny de 2023.


    Temps aproximat de resposta La normativa de la Generalitat regula cada curs els terminis de resposta a les peticions de preinscripció i matrícula.

    Curs 2023-24: publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació, un cop resoltes les reclamacions: 6 de juliol de 2023.

    Preu Tràmit gratuït.

    Silenci administratiu No resulta d'aplicació en ser un tràmit de comunicació o declaració responsable.

    Vies de reclamació Contra els acords i les decisions sobre l'admissió d'alumnes en centres públics es pot interposar un recurs d'alçada davant el director/a dels serveis territorials corresponents, la resolució del qual posa fi a la via administrativa.

    Contra els acords i les decisions de les persones titulars dels centres privats concertats es pot presentar reclamació davant el director/a dels serveis territorials corresponents en el termini de tres dies, la resolució de la qual exhaureix la via administrativa.

    Altra informació d'interès (més informació) CALENDARI CURS 2023-24:
    • Publicació de l'oferta inicial: 25 de maig de 2023.

    • Període de presentació de sol·licituds: del 26 de maig a l'1 de juny de 2023, ambdós inclosos. Es pot presentar la documentació fins al 2 de juny de 2023.

    • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional: 26 de juny de 2023.

    • Termini per presentar reclamacions: del 26 de juny al 3 de juliol de 2023, utilitzant l'eina electrònica per adjuntar les reclamacions.

    • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació, un cop resoltes les reclamacions: 6 de juliol de 2023.

    • Sorteig del número de desempat: 6 de juliol de 2023, a les 11 hores, als serveis centrals del Departament d'Educació (Via Augusta, 202-220, Barcelona).

    • Publicació de la llista ordenada: 10 de juliol de 2023.

    • Publicació de l'oferta final: 18 de juliol de 2023.

    • Publicació de la llista d'alumnes admesos i llista d'espera: 18 de juliol de 2023.

    • Període de matrícula per als alumnes admesos a la preinscripció: del 19 al 24 de juliol de 2023 (ambdós inclosos).

    SEGON PERÍODE D'ADMISSIÓ:
    • Publicació provisional de centres i cicles formatius amb places vacants: 31 de juliol de 2023.

    • Publicació definitiva de centres i cicles formatius amb places vacants: 5 de setembre de 2023.

    • Presentació de sol·licituds per a la segona fase d'admissió de participants en el procés de preinscripció: 6 i 7 de setembre de 2023.

    • Publicació de la llista d'admesos al centre: 8 de setembre de 2023.

    Servei responsable
  • Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental
  • Termini de resolució Els recursos i les reclamacions s'han de resoldre dins un termini que garanteixi l'escolarització adequada de l'alumne/a.

    Documentació a aportar
    Tipus Presentació
    Aj. Sol·licitud General: Instància de sol·licitud Obligatori Ambdues
    Llegenda
    Tipus Obligatori Obligatori Opcional Opcional
    Presentació Ambdues Ambdues Presencial Presencial Telemàtica Telemàtica
    Tramitació Telemàtica
    Tramitar
    Demanar cita prèvia a l'Ajuntament de Sabadell Demanar cita prèvia a l'Organisme Gestió tributaria Diputació de Barcelona a Sabadell Accés al portal de Transparència Accés al portal de Participació Ciutadana
    Web Ajuntament de Sabadell Web Ràdio Sabadell Web Promoció Econòmica de Sabadell S.L Web Habitatges Municipals de Sabadell S.A.
    © Ajuntament de Sabadell | NIF: P-0818600-I | Accesibilitat | Condiciones d'us | Política de privacitat | Mapa web