PLÀNOL DE SABADELL ADRECES I TELÈFONS D'INTERÈS FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIONS DE TRÀNSIT
Twitter Facebook Telegram Instagram Flickr Youtube
v
19/03/2024 06:29:37
Cabecera Sabadell
Inici |  Informació de Procediment
Usuari anònim
Connectar

Ajuntament de Sabadell



Preinscripció i Matriculació: Ensenyaments esportius



Nivell de Modernització 1. Informació

Nivell de Modernització 1. Informació

Informació
Objecte Els cicles d'ensenyaments esportius capaciten per exercir professionalment la modalitat i especialitat esportiva cursada.

S'organitzen en cicles de grau mitjà o de grau superior i tenen una durada entre 750 i 1.540 hores, repartides en un o dos cursos. Una part d'aquestes hores es destina a la formació en un centre educatiu i una altra, a la pràctica en centres de treball.

Els cicles de grau mitjà comprenen dos nivells en el cas de les modalitats esportives regulades per la LOGSE i de dos cicles en les modalitats regulades per la LOE:
  • El primer nivell o cicle inicial, comporta l'obtenció del certificat corresponent, i

  • El segon nivell o cicle final, comporta l'obtenció del títol de tècnic esportiu superior o tècnica esportiva superior en l'especialitat esportiva corresponent.

  • De l'oferta possible d'ensenyaments esportius de règim especial, a Sabadell només s'ofereix la modalitat de grau mitjà de Salvament i Socorrisme.

Documentació necessària Juntament amb la sol·licitud i en el termini establert, cal presentar la documentació següent que identifica la persona sol·licitant:
  • El DNI, NIE o passaport de l'alumne/a. Si es tracta d'estrangers comunitaris, el document d'identitat del país
    membre de la Unió Europea.

  • Si l'alumne/a és menor d'edat també s'ha de presentar:
    • La certificació electrònica de la inscripció de naixement o el llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si està en situació d'acolliment en família o institució, la resolució d'acolliment del Departament de Drets Socials.

    • El DNI de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor/a legal) o, si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport. Si es tracta d'estrangers comunitaris, el document d'identitat del país membre de la Unió Europea.

    Documentació acreditativa:
    • Certificació de la qualificació mitjana dels estudis o del curs que permeten l'accés a aquests ensenyaments.

    • En el cas dels alumnes que han completat els estudis d'ESO: certificació acadèmica de la qualificació mitjana numèrica de l'etapa o, si es tracta d'estudis antics, l'original i una còpia de la pàgina 27 del llibre d'escolaritat d'ensenyament bàsic, si hi apareix la qualificació mitjana de l'etapa en forma numèrica.

    • Si l'alumne/a encara cursa els estudis en el moment de presentar la sol·licitud d'admissió: certificació de la qualificació mitjana dels cursos d'aquests estudis ja avaluats definitivament.

    Qui el pot demanar Grau mitjà:
    Per accedir al primer nivell o al cicle inicial cal complir els requisits següents:
    1. Tenir el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (o equivalent a efectes acadèmics) o haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

    2. Les persones que no compleixen aquests requisits han de superar el curs específic per a l'accés a cicles de grau mitjà o una prova general d'accés. Per presentar-s'hi cal tenir com a mínim 17 anys l'any en què es fa la prova.

    3. Superar una prova específica.

    Per accedir al segon nivell o al cicle final cal haver aprovat el primer nivell o el cicle final de l'especialitat (i en alguns casos superar la prova específica d'accés de segon nivell o cicle final, si n'hi ha).

    Grau superior:
    Per accedir als cicles de grau superior cal complir els requisits següents:
    1. Tenir el títol de tècnic en la modalitat esportiva corresponent.

    2. Tenir el títol de batxiller o un títol equivalent a efectes acadèmics, tenir el títol de tècnic superior de formació professional o grau universitari.

    3. Les persones que no compleixen el requisit anterior han de superar una prova general d'accés (cal tenir 19 anys o complir-los l'any en què es fa la prova).

    4. En les modalitats que es requereixi, superar la prova específica d'accés o acreditar els mèrits esportius corresponents.
    Quan es pot realitzar CURS 2023-2024:
    Els centres fan públic el calendari del procés de preinscripció i matrícula abans del 3 d'abril de 2023. Les dates de presentació de sol·licituds són del 12 al 18 d'abril de 2023, ambdós inclosos i del 9 al 15 de maig de 2023, ambdós inclosos.

    Canals de tramitació presencial La sol·licitud de preinscripció es formalitza i es presenta al centre, acompanyada de la documentació acreditativa, dins el termini de presentació de sol·licituds. Es pot presentar una sol·licitud per centre demanat i això no implica duplicitat.

    Temps aproximat de resposta La normativa de la Generalitat regula cada curs els terminis de resposta a les peticions de preinscripció i matrícula.
    Preu Tràmit gratuït
    Silenci administratiu No resulta d'aplicació en ser un tràmit de comunicació o declaració responsable.
    Vies de reclamació Contra els acords i les decisions sobre l'admissió d'alumnes en centres públics es pot interposar un recurs d'alçada davant el director/a dels serveis territorials corresponents, la resolució del qual posa fi a la via administrativa.
    Contra els acords i les decisions de les persones titulars dels centres privats concertats es pot presentar reclamació davant el director/a dels serveis territorials corresponents en el termini de tres dies, la resolució de la qual exhaureix la via administrativa.

    Altra informació d'interès (més informació) CALENDARI 2023-24:
    Primer període:
    Els centres fan públic el calendari del procés de preinscripció i matrícula abans del 3 d'abril de 2023. Les dates de presentació de sol·licituds són del 12 al 18 d'abril de 2023, ambdós inclosos i del 9 al 15 de maig de 2023, ambdós inclosos. El procés s'ha d'haver completat abans del 4 de setembre de 2023.

    Segon període:
    Els centres fan públic el calendari del procés de preinscripció i matrícula abans del 4 de setembre de 2023. El procés no es pot iniciar abans d'aquest dia, inclou un període de presentació de sol·licituds de preinscripció d'un mínim de 15 dies i s'ha d'haver completat abans del 20 d'octubre de 2023.

    Tercer període:
    Els centres fan públic el calendari del procés de preinscripció i matrícula abans del 7 de desembre de 2023. El procés no es pot iniciar abans d'aquest dia, inclou un període de presentació de sol·licituds de preinscripció d'un mínim de 15 dies i s'ha d'haver completat abans del 16 de febrer de 2024.

    Quart període:
    Els centres fan públic el calendari del procés de preinscripció i matrícula abans del 23 de febrer de 2024. El procés no es pot iniciar abans d'aquest dia, inclou un període de presentació de sol·licituds de preinscripció d'un mínim de 15 dies i s'ha d'haver completat abans del 16 d'abril de 2024.

    El calendari del procés de preinscripció i matrícula de cada període ha de detallar: l'oferta de places, el període de presentació de sol·licituds de preinscripció, la data, l'hora i el lloc del sorteig per obtenir el número de desempat, la data de publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional, el termini de reclamacions de 5 dies hàbils, la data de publicació de la llista de sol·licituds amb la puntuació, la data de publicació de la llista d'alumnes admesos i el període de matrícula.

    Criteris específics de prioritat:
    • Qualificació mitjana dels estudis que permeten l'accés a aquests ensenyaments. Per al grau superior, la qualificació que cal considerar és la mitjana entre la del títol de tècnic/a esportiu i la de l'altre requisit acadèmic d'accés al·legat.
    • Per assignar les places, les sol·licituds s'ordenen segons la puntuació obtinguda en sumar:

      • La qualificació mitjana del requisit d'accés al·legat,

      • Dos punts si la persona sol·licitant està domiciliada a Catalunya i

      • Un punt si s'ha fet la prova específica d'accés en alguna convocatòria anterior.

    Les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació s'ordenen a partir d'un número de desempat que s'obté per sorteig.

    Situacions específiques que impliquen reserva de plaça:
    • Reserva del 5 % de les places per a qui acrediti algun grau de discapacitat.

    • Reserva del 10 % de les places per a esportistes d'alt rendiment.

    • Reserva del 10 % de les places per a qui accedeix per superació de la prova general d'accés que substitueix els requisits acadèmics d'accés.

    • Reserva del 10 % de les places per a qui acrediti l'homologació del diploma federatiu o la correspondència establerta en la disposició addicional quarta i la disposició transitòria primera del Reial decret 1363/2007, de 24 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació general dels ensenyaments esportius de règim especial.


    Servei responsable
  • Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental
  • Termini de resolució Els recursos i les reclamacions s'han de resoldre dins un termini que garanteixi l'escolarització adequada de l'alumne/a.
    Documentació a aportar
    Tipus Presentació
    Aj. Sol·licitud General: Instància de sol·licitud Obligatori Presencial
    Aj. Apoderaments/autoritzacions: Autorització per a tramitar en nom d'una altre persona Opcional Presencial
    Llegenda
    Tipus Obligatori Obligatori Opcional Opcional
    Presentació Ambdues Ambdues Presencial Presencial Telemàtica Telemàtica
    Demanar cita prèvia a l'Ajuntament de Sabadell Demanar cita prèvia a l'Organisme Gestió tributaria Diputació de Barcelona a Sabadell Accés al portal de Transparència Accés al portal de Participació Ciutadana
    Web Ajuntament de Sabadell Web Ràdio Sabadell Web Promoció Econòmica de Sabadell S.L Web Habitatges Municipals de Sabadell S.A.
    © Ajuntament de Sabadell | NIF: P-0818600-I | Accesibilitat | Condiciones d'us | Política de privacitat | Mapa web